Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajská soutěž v radioelektronice v Novém Jičíně

    Již  několik let se nám za pomocí CVČ Astra daří rozeběhnout 2 (slovy dva) kroužky zájemců o elektroniku, nikoliv počítače. Proto díky dobrým výsledkům v okresním kole v radioelektronice jsme mohli poslat silné družstvo i do krajského kola v Novém Jičíně.  Soutěž probíhala dle soutěžních podmínek Českého radioklubu to znamená že soutěžící byli hodnoceni dle přineseného výrobku s dokumentací, soutěžního testu, znalostí teorie a z provedení soutěžního výrobku.

     Sotěžící v kategorii mladších žáků Ž1 vyráběli nabíječku  tužkových baterií a náš soutěžící Ondra Pokorný se umístnil na 4. místě. V kategorii starších žáků Ž2 se vyráběly opět nabíjěčky ale již složitější i s nastavením koncového napětí a indikace konce nabití. Náš soutěžící Martin Růžička, obsadil 6.místo. V nejvyšší kategorii M (mládež)  soutěžící  vyráběli nabíjěčku olověných akumulátorů a první místo bezkonkurečně obsadila  naše Šárka Vávrová, která výhru opět nečekala. ( Asi jako ten náš věčný zlatý slavík Hi Hi )

    Z výrobků, které si přinesli soutěžící zaslouží pozornost počítač stavu zápasu s odčítacími hodinami, vše řízené procesorem – řekli bychom že je to téměř  profesionální výrobek. A nebo taky QRPP TRX NIVEA II.Krajské soutěže se  zúčastnili soutěžící z Nového Jičína, Opavy, Frýdku-Místku, Třince a Frenštátu pod Radhoštěm. Tak nějak se soutěže učatnili i děti z kroužku ze Vsetína vedené Robinem OK2UWQ, aby měli s kým porovnat síly, když podobná souěžní aktivita ve Zlínském kraji schází a v jednom kroužku to nemá cenu.

Kolektiv OK2KDJ

PS: A opět se to stalo v JN99 Hi Hi

 

 

Náhledy fotografií ze složky Soutěž 2011