Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. 5. 2010

Kulaté jubileum OK2VJC a OK2SIA

Pavel OK2VJC, se účastnil aktivně činnosti kolektivky OK2KDJ již od 60-tých let; nejdříve jako operátor, později jako zdatný konstruktér vysílacích zařízení a to hlavně na VKV pásmech. Už počátkem 70-tých let měl postavený celotranzistorový konvertor na 2m vlastní kostrukce a později i celotranzistorová vysílací zařízení. V té době se začal věnovat také UHF a SHF pásmům a s jeho zařízením dosáhla kolektivka OK2KDJ dokonce 1.místo na 23cm v PD 1973 v kategorii zařízení napájených z baterie. V tomto trendu Pavel pokračuje až do dnešních dnů, kdy má ve svém hamshacku řadu mikrovlnných transvertorů až do 122 GHz a v deníku několik rekordních spojení na těchto pásmech.

 

Obrazek

 

Pavel, OK2VJC

Mirek OK2SIA se podílel aktivně na činnosti radioklubu od 70-tých let, rovněž jako operátor a později hlavně jako konstruktér mechanických zařízení a antén. Po přestěhování QTH kolektivky začátkem 90-tých let do našeho současného sídla v CVČ ASTRA, se aktivně podílel jako instruktor kroužku elektroniky pro školní mládež. V této činnosti pokračuje úspěšně dodnes a se svými svěřenci dosáhl několikrát vítězství v okresních, krajských i republikových kolech soutěží dětí a mládeže v elektronice. Ve své amatérské činnosti se v poslední době rovněž věnuje  VKV a mikrovlnné technice.

 

Obrazek

Mirek, OK2SIA

 

Členové klubu OK2KDJ přejí oběma našim jubilantům pevné zdraví, hodně úspěchů v jejich koníčku i v osobním životě a hodně energie do další činnosti.
Za klub OK2KDJ   Petr, OK2STV